marți, 18 decembrie 2012

EXPOZIŢIA ,,UNESCO” ÎN CADRUL LICEULUI TEHNOLOGIC ,,CSEREY-GOGA” CRASNA



În perioada 5-9.11.2012, Liceul Tehnologic ,,Cserey-Goga” Crasna, a găzduit expoziţia de fotografie ,,Sălajul turistic de nota 10”, parte a Proiectului  ,,Descoperim Sălajul și patrimoniul mondial UNESCO” implementat de Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian” Zalău în parteneriat cu: Liceul Tehnologic ,,Cserey-Goga” Crasna, Şcoala Generală ,,Gheorghe Lazăr” Zalău şi Liceul Tehnologic ,,Octavian Goga” Jibou.
Expoziţia a fost amplasată în Sala festivă a Liceului Tehnologic ,,Cserey-Goga” Crasna, iar pe parcursul întregii perioade în care s-a aflat în şcoala, a fost vizionată de marea majoritate a elevilor şcolii, care, împreună cu profesorii şi diriginţii lor, au admirat fotografiile realizate de elevii care au participat, în cadrul proiectului, la excursia de trei zile, care a avut loc la zece obiective turistice din jud. Sălaj, pe care acest proiect îşi propune să le promoveze spre a fi incluse în Patrimoniul cultural UNESCO.












Pentru a se face o cât mai corectă şi mai reală prezentare a acestui proiect, dar şi pentru a crea un imbold celorlalţi elevi şi profesori din şcoală în vederea  implicării acestora  în diverse  proiecte, în data de 06.11.2012, cu ocazia prezentării Raportului de activitate pentru anul şcolar 2011-2012, elevii participanţi la excursie au facut o prezentare succintă a proiectului la care au participat.
Cu această ocazie, şi-au exprimat impresiile în legătură cu obiectivele vizitate, dar şi cu beneficiile pe care le-au câştigat în urma acestei experienţe. Printre altele, au apreciat că unul din marile avantaje ale participării la acest proiect, este faptul că au reuşit să descopere o latură mai puţin cunoscută şi promovată a judeţului nostru, despre care mulţi dintre ei nici nu ştiau că există, iar pe de altă parte au cunoscut oameni noi cu care au legat  prietenii  şi, nu în ultimul rând, şi-au dezvoltat spiritul competiţional.
Expoziţia a avut un real succes, fiind vizionată zilnic de un număr mare de elevi şi de profesori, iar elevii participanţi au fost apreciaţi pentru talentul cu care au surprins aspecte interesante şi deosebite ale obiectivelor culturale şi turistice vizitate.


Prof. Ramona Matiş
Liceul Tehnologic ,,Cserey-Goga” Crasna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu